Pasithea Massagepraktijk

even niets, even rust

Massages

Ik werk alleen maar met natuurlijke oliën en waxen. De massagepraktijk is alleen gericht op vrouwen. Een goede hygiëne wordt op prijs gesteld. Je wordt verzocht bij een behandeling een badhanddoek mee te nemen. In de praktijk hebben we rustige ontspanningsmuziek op de achtergrond, kom even helemaal tot rust.

 

Ontspanningsmassage:

Een goede ontspanningsmassage werkt zowel lichamelijk als geestelijk voor een goede mentale gezondheid. De ontspanningsmassage is bedoeld om de dagelijkse stress in lichaam en geest los te laten, zodat het lichaam weer ervaart hoe het aanvoelt om ontspannen te zijn. Spieren worden soepeler, u krijgt een betere doorbloeding, afvalstoffen worden afgevoerd en er komt weer rust in je hoofd. Na elke massage is het daarom belangrijk om voldoende water te drinken.

Aromamassage

Een aromamassage heeft een diepere werking dan een ontspanningsmassage, omdat deze ook op de psyche doorwerkt. De aroma's (etherische oliën) spelen daarin een rol. Deze massage is uitermate geschikt voor mensen die last hebben van vermoeidheid, hoofdpijn, stress en lusteloosheid. Elke geur heeft zijn eigen werking en werkt op de emotie. Je voelt de spanning in lichaam en geest verminderen en dat gevoel zal enkele dagen aanhouden. Samen maken we de ideale samenstelling van de massage met een basisolie (amandel- of druivenpitolie) en de etherische olie die je op dat moment nodig hebt.  

Metamorfosemassage

De metamorfosemassage is meer een geestelijke massage dan een lichamelijke en is voor iedereen geschikt die de kwaliteit van zijn leven wil verbeteren. Het is een zachte behandeling van de reflexzones van de voeten, handen en het hoofd, die ons helpt te worden zoals we in wezen zijn. Het gaat, zoals uit de naam al blijkt, over metamorfose, om transformatie. De massage richt zich niet op symptomen, maar werkt op de mens als geheel en geeft ruimte aan de innerlijke levenskracht. Die levenskracht kan soms vastzitten in oude patronen die klachten kunnen veroorzaken. Er wordt niet gefocust op de klachten, maar juist weer op positieve energie zonder over je problemen te hoeven praten. In moeilijke tijden kan deze massage tot grote steun zijn, bijvoorbeeld bij overgangsklachten, onverwerkte emoties, rouwverwerking en slaapproblemen. Het geeft meer zelfvertrouwen en innerlijke kracht.
De uitwerking van deze massage is verschillend. Sommige mensen voelen erna zich vol energie, bij anderen komen er juist emoties los. Oude spanningen en afvalstoffen worden afgevoerd. Soms is de transformatie na één behandeling al duidelijk voelbaar, soms zijn er meerdere behandelingen nodig.  

Hotstonemassage

Hotstonemassage (Touch of stone) is een heerlijke, warme, ontspannende beleving. Er wordt gemasseerd met warme basaltstenen. De warmte en de druk van de stenen dringen diep door in de spieren, waardoor deze tot rust komen. Het normaliseert de hormoonhuishouding en helpt opgehoopte afvalstoffen in de spieren af te voeren. Verder verlicht het lichamelijke en emotionele spanningen en brengt het het lichaam in balans. Het geeft na de massage extra energie. Na elke massage is het belangrijk om voldoende water te drinken.

Voet(reflex)massage

De ontspannende voet(reflex)massage gaat uit van het principe dat op de voeten reflexzones liggen die corresponderen met organen en gewrichten en andere delen van het lichaam. Door het masseren van deze zones kunnen blokkades die zich in het lichaam hebben gevormd, worden opgeheven. Hierdoor wordt je lichaam weer in balans gebracht. Na afloop worden je voeten met een heerlijke natuurlijke voetcrème behandeld.

Magnesium voetbad met massage

Na een korte voetmassage volgt een weldadig voetbad met magnesiumkristallen. Dit is heerlijk ontspannend, zuivert en geeft een boost aan het mineraal magnesium voor het lichaam. De magnesium wordt door de huid opgenomen en geeft gelijk verlichting bij kramp en ontspant de voeten direct. Een geweldige behandeling voor mensen die veel lopen of een staand beroep hebben. Tijdens de overgang ontstaat er vaak een magnesiumtekort door hormoondaling. Ook hiervoor is het zeer geschikt. Na afloop worden je voeten met een heerlijke natuurlijke voetcrème behandeld. Heb je een nieraandoening? Dan is deze behandeling niet geschikt.

Handmassage

 Een handmassage is een laagdrempelige manier van ontspannen. Er worden natuurlijke oliën gebruikt die de handen gelijk voeden. Door de verschillende technieken worden de spieren weer soepel, na de behandeling gaat bewegen weer makkelijker. Ideaal voor mensen die elke dag uren achter de computer doorbrengen. Het bevordert de bloedsomloop, vermindert stress en geeft zelfvertrouwen.
U kan ook kiezen voor een aroma-handmassage, waarbij je de keuze hebt uit rozen-, lavendel of citrusolie.
Na afloop worden je handen met een heerlijke natuurlijke handcrème behandeld.

Stoelmassage

De stoelmassage is een 15-minuten durende opwekkende massage van rug-, schouder-, en armgebied. De massage wordt door de kleren heen gegeven in een speciale stoel. Deze massage is stressverlagend, helpt ter voorkoming van RSI-klachten, bevordert de productiviteit. Erg geschikt voor mensen die veel achter de computer werken, veel indezelfde houding zitten of een hoge werkdruk ervaren. Voor bedrijven zijn er speciale tarieven beschikbaar!